ŽELITE DA POVEĆATE SNAGU VAŠEG AUTOMOBILA ?

AKO ŽELITE DA SE TO URADI PROFESIONALNO, BRZO I
BEZ OŠTEĆENJA ONDA STE VI

 

NA PRAVOM MJESTU !

 

CAR CHIP ECU TUNING

ŠTA DOBIJATE:

PRI UMJERENOJ VOŽNJI MANJU POTROŠNJU

- POVEĆANJE SNAGE MOTORA I DO 35 KS

- BEZBJEDNO PRETICANJE

- LJEPŠI UGOĐAJ VOŽNJE

 

Najčešća pitanja u vezi chip tuning-a:

DA LI JE TJUNING ŠTETAN ZA MOTOR?

Po pravilu nije. Ako tjuneri znaju što rade, i imaju dovoljno iskustva, znanja i vještine, onda će nova mapa biti u sigurnosnim granicama mogućnosti motora. Da bi postigli pravi efekat: motor i svi agregati moraju biti 100% ispravni. Vrlo je važno napomenuti da vlasnik vozila mora brinuti o održavanju motora i vitalnih dijelova istog. Naš posao je da napravimo kvalitetnu i sigurnu tjuning mapu, koja će pouzdano raditi .

DA LI SE NA SERVISU VIDI DA JE MAPA PROMIJENJENA?

Ne, ne vidi se. Servisni dijagnostički uredjaji nisu namijenjeni tome da otkrivaju sadržaj mape unutar ECU- a. Njihova namjena je dijagnostifikovanje grešaka rada motora, mjenjača, i ostalih dijelova automobila, te njihovo brisanje, kao i razne adaptacije modula unutar automobila.

ZAŠTO PROIZVODJAČI SAMI NE POVEĆAJU SNAGU MOTORA?

Oni to i rade , doduše rijetko. Imamo npr Skodu Oktaviju 1.8t i Oktaviju 1.8 RS, kojoj je znatno povećana snaga i to modifikacijom turbine i Ecu mapiranjem. Možemo naći još dosta primjera. Svaki motor napravljen je s izvjesnom dozom rezerve sa mogućnošću povećanja snage. Proizvodjači moraju voditi brigu prvenstveno o zakonskim ograničenjima emisije izduvnih gasova u vidu EURO standard te snazi motora i dr.

DA LI JE POTREBNO MIJENJATI KOČNICE I OSTALO?

Po pravilu nije. Povećanje snage od 20-40% ne iziskuje posebne prerade kočnica, vješanja ili mjenjača, no sve zavisi o načinu tj. stilu vožnje. Svaki proizvodjač ugradjuje komponente koje . mogu trpjeti veću težinu vozila, s obzirom na maksimalnu dopuštenu nosivost vozila.

SMETA LI AKO JE AUTOMOBIL OPREMLJEN AUTOMATSKIM MJENJAČEM?

Ne smeta. Postoji više vrsta automatskih mjenjača, i svaki se može prilagoditi novim parametrima rada motora.

Tuning

JSN Venture template designed by JoomlaShine.com